47. Twarożek z płatkami owsianymi i jabłkiem.
piątek, 8 stycznia 2016
SKŁADNIKI:- chudy twaróg (około 100 g)
-olej lniany, 2-3 łyżki
-jogurt naturalny (połowa małego jogurtu)
-miód, 1 łyżka
-płatki owsiane
-jabłk0
-cytryna
PRZYGOTOWANIE:
Płatki owsiane rozmoczyć wodą albo mlekiem. Około pół godziny przed miksowaniem twarogu. Jabłka zetrzeć na tarce.
Twaróg włożyć do miski. Dodać do niego olej, miód i jogurt naturalny. Zagnieść łyżką, aby ułatwić sobie miksowanie składników. Całość miksować do otrzymania jednolitej konsystencji (przez około 3-4 minuty).
Wyłożyć zmiksowany twarożek na talerz, dodać płatków owsianych i jabłek. Całość skropić sokiem z cytryny.
SMACZNEGO!
loading..
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Połączyłaś wszystko co uwielbiam w menu śniadaniowym. Dieta dr Budwig z Tobą to czysta przyjemność :)
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło :) Staram się łączyć to w przeróżny sposób, ponieważ do niedawna nie tknęłabym twarogu... ale ze względu na swój stan zdrowia przełamałam się i próbuję w ten sposób przełamać smak oleju lnianego ;)
UsuńPrzepisów będzie pojawiać się na pewno więcej, więc zapraszam :)
super post! KAMILKOPEC.BLOGSPOT.COM
OdpowiedzUsuńW takim wydaniu jeszcze nie jadłam twarożka.
OdpowiedzUsuńTo wydanie to połączenie twarogu z przepisem na "surówkę piękności" ;)
Usuń