42. Twarożek z bananami i płatkami owsianymi.
wtorek, 29 grudnia 2015
Kolejny przepis, którego głównym składnikiem jest twarożek i olej lniany. Nie wiem czy już zdążyłam przyzwyczaić się do smaku oleju lnianego, ale teraz praktycznie go nie wyczuwam. Twarożek zaczął smakować mi coraz bardziej, a w dodatku jest bardzo pożywny i zdrowy.
Poprzedni pomysł wersji na słodko znajdziecie tutaj KLIK . :)
SKŁADNIKI:- chudy twaróg (około 100 g)
-olej lniany, 2-3 łyżki
-jogurt naturalny (połowa małego jogurtu)
-miód, 1 łyżka
-płatki owsiane
-banany
PRZYGOTOWANIE:
Twaróg włożyć do miski. Dodać do niego olej, miód i jogurt naturalny. Całość miksować do otrzymania jednolitej konsystencji (przez około 3-4 minuty).
Wyłożyć na talerz, dodać płatków owsianych i bananów.
SMACZNEGO!:)
loading..
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Od dzieciństwa nie lubię płatków owsianych, więc ten smakołyk nie dla mnie. * Ja też jestem zmarzluch i nie przepadam za zimą. Ona jednak jest i troszkę śniegu mogłoby być. Życzę szczęśliwego i spokojnego 2016 roku !
OdpowiedzUsuńDzisiaj u mnie jest bardzo mroźno i czuć jakby lada dzień miał spaść śnieg. Dziękuję bardzo za Noworoczne życzenia!:)
UsuńPosiłek w sam raz dla mnie. :-)
OdpowiedzUsuńTo zachęcam Cię do zrobienia go;) Dzisiaj dodałam winogrona do tego posiłku i smakował jeszcze lepiej.
Usuń